Naturkompaniets tävling Naturbonusen avgjord – framgång för Naturarvet med Våneviks gammelskog!

Naturkompaniet har i år valt att dela ut pengar till nio projekt och klubbmedlemmarna har röstat. Flest röster, 21 %, fick Min stora dag, en organisation som riktar sig till svårt sjuka barn och unga och som i år vill arrangera äventyrsläger för pengarna. Tätt efter med 19 % av rösterna kom Naturarvet! Ett glädjande besked att så många runt om i landet tycker att pengar ska satsas på att bevara gammelskogen.

Detta tillskott innebär att Naturarvet nu har en grundplåt på en miljon kronor till nästa projekt. Deras förhoppning är att det blir just Våneviks gammelskog som kan bevaras för all framtid och därmed främja både biologisk mångfald och friluftsliv. En fantastisk möjlighet för Oskarshamns kommun! Förutsättningen är att kommunen vill sälja – annars kommer pengarna att satsas i någon annan skyddsvärd skog.

Övriga medtävlande var Svenska turistföreningen med två projekt, Älvräddarna, Friluftsfrämjandet, Sportfiskarna, Ekoturismföreningen och Naturskyddsföreningen, alla tunga aktörer inom natur- och friluftsliv. Vi tackar Naturarvet och alla som röstade på dem för att ge Våneviks gammelskog en framtid!

http://naturarvet.se/blog/2016/06/28/naturkompaniet-ger-200-000-kr-till-naturarvet/